Odlomak

Svako preduzeće prinuđeno je da investira, jer investiranje predstavlja jedini način i sredstvo kojim može obezbediti realizaciju svojih ciljeva razvoja. Investicije predstavljaju neophodnost u svim zemljama i privredama. Ostvarenje ciljeva društveno – ekonomskog razvoja postiže se realizacijom pravilno odabrane i usmerene investicione politike.

Razvoj preduzeća vezan je za pravilan izbor i efikasnu realizaciju investicija. Investicije predstavljaju deo globalnog problema razvoja kao permanentnog procesa kojim preduzeće osigurava svoju buduću egzistenciju i svoje efikasno poslovanje sutra. Investiranje dolazi kao završni čin celokupnog procesa razvoja, kojim se realizuju planirani razvojni ciljevi, a time i celokupan razvoj.

Bitna povezanost razvoja, odnosno razvojne politike i investicija, odnosno investicione politike je očigledna. Razvoj nije moguć bez investicija, jer su one osnovno sredstvo za njegovo ostvarenje, a investicije bez pravilno definisanog razvoja i dobre razvojne politike su najčešće promašaj, koji vodi u teške gubitke, a ne ka željenim razvojnim ciljevima.

 

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 14 stranica
  • Analiza investicija i portfolio menadžment prof. Marina Bugarčić
  • Školska godina: prof. Marina Bugarčić
  • Seminarski radovi, Skripte, Ekonomija
  • Srbija,  Beograd,  UNIVERZITET U BEOGRADU - Fakultet organizacionih nauka  

Više u Ekonomija

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari

Click to access the login or register cheese