Odlomak

I.  OSNOVNI CILJ BIZNIS PLANA
Povećanje proizvodnje i prodaje nameštaja za 10 % respektivno u naredne tri godine, tako da tržišno učešće kompanije dostigne nivo od 27.8%. Očekivani prihodi u 2008. godini treba da iznose 993.000.000 koji će se u naredne tri godine povećavati po stopi od 10%.

 

 

  PROFIL PREDUZEĆA

IV.1.   Osnovna delatnost i razvoj preduzeća u proteklom periodu 

Osnovna delatnost preduzeća je prerada drveta – proizvodnja nameštaja (šifra delatnosti 015128). Preduzeće je registrovano za preradu drveta, za proizvodnju nameštaja, za prodaju na veliko i malo, za poslove distribucije i skladištenja.
Preduzeće *Orion* je osnovano 1989. godine u formi društva sa ograničenom odgovornosti pod imenom *Drvo-prom*. Prvobitno preduzeće nastalo je kao preduzetnički poduhvat vlasnika  dva preduzeća: *Drvo-market* (preduzeće koje se bavilo zasadom šuma i proizvodnjom drvene gradje) i *Radionica Petrović* (preduzeće koje se bavilo proizvodnjom nameštaja). Vlasnik preduzeća *Drvo-market* Andrej Davidović je bio u poziciji komplementara društva, dok je vlasnik preduzeća *Radionica Petrović* Saša Petrović bio u poziciji komanditora društva.
Usled velikog uspeha na lokalnom tržištu i ekspanzije na tržište Centralne Srbije i Beograda, preduzeće se 1997. godine transformiše u akcionarsko društvo i preduzeće dobija ime *Orion*. Dosadašnji članovi društva postaju većinski akcionari, dok se u strukturu vlasništva uključuje kompanija *Global trade*, koja donosi dodatni kapital, know-how i sveže marketing ideje.

 

 

 

IV.2.  Misija preduzeća

** Kompanija ORION proizvodi nameštaj koji kućnu i radnu atmosferu pretvara u prijatno okruženje. Svaki naš proizvod je napravljen od najfinije vrste drveta, obradjene tako da pruza maksimalnu pouzdanost i trajnost. Dizajn proizvoda je spoj savremenih tendencija i tradicionalnih vrednosti. Cene su formirane u skladu sa kvalitetom nameštaja – svaki dinar uložen u kupovinu naših proizvoda predstavlja ulaganje u sopstvenu satisfakciju**

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Menadžment

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari

Click to access the login or register cheese