Proizvodnja biljaka u zaštićenom prostoru
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Seminarski radovi, Skripte, Poljoprivreda/Šumarstvo
Objavio Draven 18. februar 2015. Prijavi dokument
2. TRŽIŠNI ASPEKTI
2.1. Tržište prodaje
U vrednosti prodatih proizvoda ističu se suncokret i pšenica. Ostali ratarski
proizvodi se delom prodaju, a delom koriste za ishranu stoke na gazdinstvu.
U budućnosti će se svinjarska proizvodnja odvijati samo za potrebe članova
domaćinstva. Sa druge strane, primanja od prodaje mleka i ostalih govedarskih
proizvoda će predstavljati osnovu primanja gazdinstva u budućnosti.
Mleko proizvedeno na gazdinstvu se prodaje mlekari “Dairy“ Šid, a isporuka mleka
se vrši na sabirnom mestu u Šidu. Sa ovom mlekarom postoji ugovor o saradnji. Zbog
rasta proizvodnje, postoji mogućnost da se isporuka mleka u budućnosti vrši u
ekonomskom dvorištu proizvođača.
Povećene količine mleka bi se prodavale mlekari “ Dairy“ Šid u skladu sa ugovorom.
Sva muška telad kao i ženska telad koja nisu namenjena za zamenu izlučenih krava
prodavala bi se na lokalnom tržištu sa starošću od 10 dana.
Najvažniji kupac žitarica i industrijskog bilja je preduzeće “Grain“ iz Šida, koje
je ujedno i najveći snabdevač gazdinstva repromaterijelom. Isporuka gotovih
proizvoda ovom preduzeću vrši se na njegovom otkupnom mestu u Šidu. Sa ovim
preduzećem postoji ugovor o proizvodnji pšenice i suncokreta, pri čemu navedeno
preduzeće kreditira Marka Markovića, odnosno daje repromaterijal na odloženo
plaćanje. Deo proizvoda plasira se i preduzeću “Žito – export“ iz Rume. Ostatak
proizvoda se realizuje na stočnim pijacama, kao i od kuće proizvođača.
S obzirom da raspolaže zavidnim mašinskim parkom, porodično poljoprivredno
gazdinstvo Marka Markovića stiče deo prihoda i vršenjem usluga susednim
gazdinstvima iz Šida.
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Objavio nejra.16 27. mart 2024.
Objavio bojana.petr 27. mart 2024.
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Objavio nejra.16 27. mart 2024.
Objavio bojana.petr 27. mart 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.