Odlomak

Šira predstavlja grožđani sok dobijen gnječenjem celog grozda ili  samo bobica. Obuhvata

pretežno sastojke unutrašnjeg, tečnog dela bobice (meso), mada u sastav šire mogu ući i sastojci čvrstih delova grozda, čestice zemlje i predstavnici epifitne mikroflore grožđa što zavisi od načina  prerade, a naročito od načina i stepena ceđenja kljuka.Svi oni zajedno čine da šira bude mutna. U fizičko-hemijskom pogledu šira je vodeni rastvor organskih jedinjenja.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 22 stranica
  • Tehnologija vina Prof.dr. Dejan Davidović
  • Školska godina: Prof.dr. Dejan Davidović
  • Seminarski radovi, Skripte, Agronomija
  • Srbija,  Prokuplje,  Visoka poljoprivredno – prehrambena škola strukovnih studija u Prokuplju  

Više u Agronomija

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari