Proizvodnja biljaka u zaštićenom prostoru
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Seminarski radovi, Skripte, Agronomija
Objavio studenti.rs 19. septembar 2018. Prijavi dokument
Med predstavlja najdivniji proizvod koji nam je priroda podarila. On sadrži skoro sve sastojke koji grade ljudski organizam. Nektar koji se nalazi u cveću jeste osnovni izvor ugljenih hidrata koje zatim pčele prerađuju u fruktozu i glukozu, koje su osnovni činioci meda. Pčele proizvode med u svojim malim telima i daju nam divan prirodni eliksir koji uvek treba imati u domu i koristiti u ishrani.Mnoštvo biljnih sastojaka u medu podstiču i jačaju nas imunološki sistem i čine nas otpornijim na bolesti. Med je bogat raznim vitaminima i mineralima koji su neophodni za održavanje dobrog zdravlja. Tu spadaju: gvožde, cink, kalcijum, fosfor, kalijum,
bakar, magnezijum, mangan, hrom i selen. Pored toga sadrži aminokiseline neophodne za život. Sirovi med pun je i enzima. Oni su odgovorni za regeneraciju I zdravlje ćelija, apsorpciju hrane i sve biološke procese u nasem telu.Često je pitanje da li je normalno da se med kristališe?
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Objavio AleksaJocicc 13. mart 2024.
Objavio MilaSibul 25. novembar 2023.
Objavio maricamacapavlovic 07. oktobar 2024.
Objavio Suzana Božić 23. septembar 2024.
Objavio pavle.najdenov 23. septembar 2024.
Objavio maricamacapavlovic 07. oktobar 2024.
Objavio jelpet2000 30. septembar 2024.
Objavio zeljanasredojevic 23. septembar 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.