Stečajni postupak u privrednom društvu
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Seminarski radovi, Skripte, Medicina, Tehnologija
Objavio studenti.rs 17. maj 2017. Prijavi dokument
U ovom seminarskom radu će biti reč o mesu kao jednim od izvora energije, belančevina, masti, vitamina i minerala koji su našem organizmu neophodno potrebni u svakodnevnom funkcionisanju. Biće navedeno nutritivna vrednost nekih vrsta mesa kao i poređenje sa drugim mesima kao što su goveđe, svinjsko, pileće i ćureće meso, i suhomesnati proizvodi npr. svinjska dimljena kobasica i goveđa kobasica.
B vitamine organizam ne može sam proizvesti, pa ih treba svakodnevno uzimati hranom. Najbolji izvori vitamina B su kvasac, iznutrice (prije svega jetra), cjelovite žitarice, mleko, jaja, meso, riba, zeleno lisnato povrće, banane, orašasti plodovi i mahunarke.
Vitamin B1 – tiamin – ključan je za preradu ugljenohidrata, masti i proteina u organizmu te za rad srčanožilnog i živčanog sastava. Izvori: iznutrice (jetra), jaja, meso, celovite žitarice, pšenične klice, zeleno lisnato povrće, orasi, grašak, grah, kikiriki.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio Studenteu 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.