Proizvodnja biljaka u zaštićenom prostoru
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Seminarski radovi, Skripte, Poljoprivreda/Šumarstvo
Objavio Kaljcudin 12. jun 2012. Prijavi dokument
MIKROBIOLOGIJA VOĆA I PROIZVODA OD VOĆA
Pod voćem podrazumevaju se plodovi različitih vrsta voćaka umereno toplog, subtropskog i tropskog područja i samoniklih dugovećnih drvenastih biljaka, namenjenih za ljudsku ishranu u svežem stanju. Prilikom isporuke na tržište, plodovi voća moraju da budu fiziološki zreli i sveži, ne smeju biti zaprljani, ovlaženi ili natruli. Pored toga, ne smeju posedovati stran i neprijatan ukus i miris ili strane primese, niti ostatke sredstava za zaštitu bilja u količinama većim od zakonski maksimalno dotvoljenih.
Prema kvalitetu, voće se razvrstava u tri kategorije:
Razvrstavanje u navedene kategorije vrši se prema
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Objavio nejra.16 27. mart 2024.
Objavio bojana.petr 27. mart 2024.
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Objavio nejra.16 27. mart 2024.
Objavio bojana.petr 27. mart 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.