Ponašanje u organizaciji
Objavio goja91 24. april 2024.
Seminarski radovi, Skripte, Turizam/Ugostiteljstvo
Objavio studenti.rs 14. decembar 2020. Prijavi dokument
Ljudi imaju različite navike u načinu ishrane. Postoje razlike u broju dnevnog obroka, a isto tako i u količini hrane koje se uzima za jedan obrok. U skoro svim krajevima sveta postoji navika da se uzimaju tri obroka dnevno. Ta tri obroka su:
1.Doručak
2.Ručak
3.Večera
Glavni dnevni obrok, to jest obrok koji je najobilniji nije kod svih naroda isti. Kod engleza je glavni dnevni obrok doručak, dok kod većine evropskih naroda glavni obrok je ručak. U ugostiteljskim radnjama se pripremaju i serviraju jela za glavne dnevne obroke (doručak, ručak i večera) i za među obroke: predpodnevnu užinu, popodnevnu užinu, kasnu večeru, turističke obroke (lanč paket, piknik- izletnički ručak) ili večera. Svi dnevni obroci se seviraju u vreme uobičajno za uzimanje tih obroka.
Objavio goja91 24. april 2024.
Objavio seminar444 24. april 2024.
Objavio seminar444 24. april 2024.
Objavio mitrovicm993 24. april 2024.
Objavio Dragica Stanisic 24. april 2024.
Objavio goja91 24. april 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.