Odlomak

NAZIV I KRATAK OPIS POSLOVNE IDEJE
Budući da je briga o zdravlju postala imperativ današnjice postavljen suvremenom čovjeku, a pretpostavlja cjelogodišnju tjelesnu aktivnost, osiguravanje dovoljne količine sna i pravilnu prehranu, odlučio sam se za otvaranje Sportskog centra „Healthy Living“. Centar je, prije svega, tu da osigura kvalitetno mjesto za vježbanje svima, počevši od amatera pa sve do vrhunskih sportaša. Koncipiran je kao sportski objekt koji svojim klijentima nudi širok spektar usluga: individualno vježbanje, vježbanje uz stručnu pomoć, grupni treninzi za rekreativce predvođeni kineziologom, kineziterapijsko vježbanje kao i pripreme sportaša za sportska natjecanja, s naglaskom na ovo posljednje. Naša specijalizacija bit će pripreme vrhunskih sportaša gdje bi im, u suradnji s hostelom Forum d.o.o Zadar bio omogućen smještaj u istom ukoliko bi pripreme trajale više dana.
UKUPNA ULAGANJA POTREBNA ZA POČETAK RADA
Procjena ukupnih ulaganja potrebnih za pokretanje Sportskog centra „Healthy Living“ iznosi između 3 i 3.2 milijuna HRK. Osnivački troškovi za pokretanje posla su registracija poduzeća, sklapanje ugovora za preuređenje prostora, kupnja opreme za treniranje, angažiranje radnika, plaćen put kineziolozima s ciljem nadgledanja trojih priprema vrhunskih sportaša u drugim državama, marketinške sposobnosti te ostali troškovi koji se pojavljuju tijekom pokretanja posla.

 

 

 

OČEKIVANI EFEKTI ULAGANJA

MOTIV ZA POKRETANJE POSLA
U posljednjih nekoliko godina sve je veća potražnja za centrima koji nude kvalitetne sadržaje sportskog karaktera. Pored vrhunskih sportaša, javlja se i velik broj rekreativaca koji su u potrazi za mjestom gdje bi kvalitetno vježbali. Bilo da žele imati lijepo, skladno i oblikovano tijelo ili samo tragaju za zdravim načinom života, većinom se odlučuju za treniranje u teretani. Ukoliko to treniranje nije popraćeno vodstvom i savjetima stručne osobe, teško da može dovesti do željenih rezultata. Stoga sam odlučio zaposliti tim vrhunskih kineziologa koji bi pokrili sva područja vježbanja i priprema i osigurali da Sportski centar „Healthy Living“ postane prvo mjesto u Hrvatskoj specijalizirano najprije za pripreme vrhunskih sportaša, ali da kapacitetom i sadržajima omogući i individualno vježbanje rekreativcima ili pak sudjelovanje u grupnim plesnim programima te grupnim programima za vježbanje.

 

 

 

KVALIFIKACIJE
Kao kineziolog, kvalificiran sam za izvođenje svih oblika nastave tjelovježbe u odgojno – obrazovnom sustavu, od predškolskog pa do visokoškolskog stupnja. Također, sposoban sam u natjecateljskom sportu upravljati sportskim aktivnostima selekcioniranih skupina djece, mladeži i odraslih sportaša te organizirati i voditi aktivnosti za mladež i odrasle u sportskoj rekreaciji. Isto tako, osposobljen sam za znanstveni pristup utemeljenju procesa vježbanja i vrednovanju očekivanih kinezioloških učinaka u odgoju, u postizanju sportskih rezultata te u poboljšanju i održanju zdravlja sudionika kinezioloških aktivnosti.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Više u Sport

Komentari

Click to access the login or register cheese