Odlomak

Fermentisana mleka su vrlo popularni mlečni proizvodi koji povoljno deluju na zdravlje potrošača. Za proizvodnju fermentisanih mleka upotrebljavaju se starter kulture, najčešće sastavljene od bakterija mlečne kiseline iz rodova Lactobacillus, Leuconostoc, Lactococcus i Streptococcus. I kvasci se zajedno sa bakterijama mlečne kiseline upotrebljavaju za proizvodnju fermentisanih mleka, naročito kod proizvodnje kefira i kumisa.

 

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 17 stranica
  • Tehnologija mleka i mlečnih proizvoda dr Bojana Danilović
  • Školska godina: dr Bojana Danilović
  • Seminarski radovi, Skripte, Agronomija, Tehnologija
  • Srbija,  Leskovac,  UNIVERZITET U NIŠU - Tehnološki fakultet u Leskovcu  

Više u Agronomija

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari