Odlomak

Proizvodnja pekarskog kvasca sastoji ss od sledećih osnovnih faza:
– izbor pogodnog soja, koji daje na kraju procesa presovani kvasac dobrog kvaliteta da se može upotrebljavati za fermentaciju testa;
– umnožavanje izabranog soja kvasca preko svih potrebnih stadijuma umnožavanja u cilju dobijanja dovoljnih količina matičnog kvasca za zasejavanje završne faze proizvodnje – prodajni kvasac (u svim fazama proizvodnje potrebno je obezbediti unapred izračunate količine hranljivih materija da se dobije kvasac željenog sastava uz zadovoljavajući prinos);
– priprema hranljive podloge za umnožavanje kvasca;
– separacija kvasca koja obuhvata izdvajanje kvasca iz suspenzije (nakon završene fermentacije), pranje kvasca u cilju odvajanja soli, metabolita, obojenih materija, sastojaka neprijatnog ukusa, kao i otpadne vode i preostale tečnosti iz okoline ćelija;

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Maturski Radovi

Više u Skripte

Komentari