Proizvodnja biljaka u zaštićenom prostoru
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Seminarski radovi, Skripte, Turizam/Ugostiteljstvo
Objavio studenti.rs 22. jun 2017. Prijavi dokument
Meso spada u lakokvarljive namirnice jer se kvari veoma brzo ako se čuva na sobnoj temperaturi.Poučen od prirode čovek je najpre počeo konzervisati hranu sušenjem na suncu i vazduhu . Zbog toga i kažemo da je sušenje najstariji postupak konzervisanja. Ustvari svaka prerada mesa predstavlja jedan vid konzervisanja. Meso obrađeno soljenjem,sušenjem i dimljenjem postaje gotovo ili polugotovo jelo i lakše se odži. Tehnološka prerada mesa (sušenje sa dimljenjem) ima za cilj dobijanje odgovarajućih poželjnih organoleptičkih svojstava mesa( boja, miris, ukus, konzinstencija) kao i mogućnost sto dužeg čuvanja i skladistenja gotovog proizvoda.
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Objavio nejra.16 27. mart 2024.
Objavio bojana.petr 27. mart 2024.
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Objavio nejra.16 27. mart 2024.
Objavio bojana.petr 27. mart 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.