Stečajni postupak u privrednom društvu
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Seminarski radovi, Skripte, Ekonomija
Objavio studenti.rs 15. septembar 2020. Prijavi dokument
Za pravljenje piva su potrebne 4 sirovine: ječam, hmelj, voda i kvasac.
Voda čini više od 90% piva, i najvažniji je sastojak u pravljenju piva. Obezbeđuje jedinstveni ukus, posebno kada dolazi iz bunara. Prečišćava se u pivari kako bi pivo bilo savršeno. Neke pivare prečišćavaju vodu i za okolna mesta i na taj način, kroz društveno odgovorno poslovanje, ostvaruju pozitivan uticaj na zajednice u kojima posluju.
Ječam je veoma bitna žitarica iz porodice trava. Samo 15-20% ječma koji se uzgaja se koristi u pravljenju piva. U toku procesa proizvodnje piva, od ječma se dobija slad. Ječam je “čudesni” sastojak u proizvodnji piva – ječmeni slad bogat je enzimima i proteinima, a samim tim i lako svarljiv i podstiče lučenje želudačnih sokova, pa je zato koristan u ishrani. Ječmeni slad određuje boju, ukus, penu i količinu alkohola u pivu.
I druge žitarice se koriste pri procesu pravljenja piva, kao što su širak, pšenica, pirinač i mnoge druge, ali je ječam svakako najpoznatija od svih i najčešće se koristi.
Hmelj je poznata sirovina za proizvodnju piva kojom se dobija karakteristična aroma i gorak ukus. Obezbeđuje i biološku stabilnost piva i utiče na stvaranje i stabilnost pene. Hmelj je prirodni konzervans. Ima dve vrste cvetova – muške i ženske. Ženski cvetovi su formirani od mnoštva žuto zelenkastih listića poređanih u krug oko ose. Muški cvetovi su zeleni, poseduju oba pola i raspoređeni su u grozdove. Za proizvodnju piva koriste se samo ženski cvetovi.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio minche90 18. april 2024.
Objavio dejana1995 15. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio Studenteu 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.