Izrada kolica za strugotinu MIG/MAG metodom
Objavio bojann998 18. april 2024.
Maturski Radovi, Skripte, Tehnologija
Objavio MilesAgape 01. april 2015. Prijavi dokument
1.UVOD
Prehrambena industrija se danas ne može zamisliti bez šećera. Šećer ili saharoza sadrži ugljene hidrate, disaharid C12H22O11 u kom su molekuli glukoze povezani sa molekulima fruktoze. Najvažniji od svih šećera je poznat kao običan šećer. Slatkog je ukusa, lako se otapa u vodi i velike je hranljive vrednosti : 1 gram saharoze oslobađa energiju od 17,2 kJ. Pri temperaturi od 160°S menja se bez promene u bistru tečnost, a pri 200°S prelazi u smeđe obojen karamel. Delovanjem kiselina ili enzima invertaze molekula saharoze hidrolitički se cepa na sastavne delove : fruktozu i glukozu, a dobijena smesa se naziva invertni šećer.
Objavio bojann998 18. april 2024.
Objavio bojann998 18. april 2024.
Objavio bojann998 16. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.