Odlomak

Testenina je proizvod dobijen mešanjem i oblikovanjem usitnjenog pšeničnog griza ili namenskog brašna sa vodom (obična testenina) ili mešanjem i oblikovanjem osnovnih sirovina uz korišćenje dodatnih sirovina (testenine sa dodacima i srodni proizvodi).

Osnovni tehnološki postupci proizvodnje testenina su:

  1. Priprema i doziranje sirovina
  2. Zames testa
  3. Presovanje i oblikovanje testenine
  4. Rezanje i raspoređivanje sveţe testenine
  5. Sušenje
  6. Pakovanje i transport

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 23 stranica
  • Osnovi tehnologije biljnih proizvoda Prof.mr Jelena Markovic
  • Školska godina: Prof.mr Jelena Markovic
  • Seminarski radovi, Skripte, Fitomedicina
  • Srbija,  Vranje,  Visoka škola primenjenih strukovnih studija u Vranju  

Više u Fitomedicina

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari