Odlomak

Atraktivno obojena hrana stimuliše apetit više nego ona koja je bezbojna. Očigledno je da postoji veza između oka i gustativnih nerava. Još jedna svrha bojenja hrane je da se obezbedi šarolikost proizvoda, što je posebno važno u konditorskoj industriji. Uprkos pojedinim kontroverzama u ovoj oblasti, bojenje hrane se ne može izbeći. Međutim, bojenje sveže hrane nije dozvoljeno, i tu nema izuzetaka. Pravilo je da se bojenje koristi samo za obrađenu hranu, bez sopstvene boje, ili u kojoj boja postoji samo u tragovima.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 13 stranica
  • Aditivi u prehrambenoj industriji -
  • Školska godina: -
  • Seminarski radovi, Skripte, Tehnologija
  • Srbija,  Prokuplje,  Visoka poljoprivredno prehrambena škola strukovnih studija u Prokuplju  

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari