Odlomak

Zbog klimatskih promena sve više proizvođača odlučuje se na uzgoj biljnih kultura u zaštićenom prostoru zbog većeg prinosa i boljeg kvaliteta plodova. Kao značajna prednost gajenja kultura u zaštićenom prostoru u odnosu na uzgoj na otvorenom polju ističe se olakšana kontrola i suzbijanje biljnih patogena i štetočina. Međutim, ovi kontrolisani uslovi okoline pojedinim bolestima i štetočinama pružaju još i veće mogućnosti za pojavu i širenje od onih na otvorenom polju. Iz ovih razloga, reakcija uzgajivača morabiti pravovremena kako bi se napadi patogena i štetnika ako je moguće predupredili a eventualne štete svele na minimum. Voćne grinje imaju malo prirodnih neprijatelja i vremenom razvijaju rezistentnost na pesticide u zatvorenom prostoru što su takođe bitni faktori uspešnosti proizvodnje

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Agronomija

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari

Click to access the login or register cheese