Proizvodnja biljaka u zaštićenom prostoru
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Seminarski radovi, Skripte, Agronomija
Objavio studenti.rs 18. januar 2022. Prijavi dokument
Zbog klimatskih promena sve više proizvođača odlučuje se na uzgoj biljnih kultura u zaštićenom prostoru zbog većeg prinosa i boljeg kvaliteta plodova. Kao značajna prednost gajenja kultura u zaštićenom prostoru u odnosu na uzgoj na otvorenom polju ističe se olakšana kontrola i suzbijanje biljnih patogena i štetočina. Međutim, ovi kontrolisani uslovi okoline pojedinim bolestima i štetočinama pružaju još i veće mogućnosti za pojavu i širenje od onih na otvorenom polju. Iz ovih razloga, reakcija uzgajivača morabiti pravovremena kako bi se napadi patogena i štetnika ako je moguće predupredili a eventualne štete svele na minimum. Voćne grinje imaju malo prirodnih neprijatelja i vremenom razvijaju rezistentnost na pesticide u zatvorenom prostoru što su takođe bitni faktori uspešnosti proizvodnje
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Objavio AleksaJocicc 13. mart 2024.
Objavio MilaSibul 25. novembar 2023.
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Objavio nejra.16 27. mart 2024.
Objavio bojana.petr 27. mart 2024.
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Objavio nejra.16 27. mart 2024.
Objavio bojana.petr 27. mart 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.