Odlomak

Erste Banka a.d. Novi Sad
Erste Bank a.d. Novi Sad je članica Erste Grupe, koja je sa svojih preko 53.000 zaposlenih jedan od vodećih pružalaca finansijskih usluga u srednjoj i istočnoj Evropi. Erste Grupa opslužuje preko 17,2 miliona klijenata u gotovo 3.000 filijala u 8 zemalja (Austriji, Češkoj Republici, Slovačkoj, Rumuniji, Mađarskoj, Hrvatskoj, Srbiji i Ukrajini). Na dan 31. decembra 2008. godine Erste Grupa je dostigla nivo od 201,4 milijarde EUR bilansne sume, neto dobit od 859,6 miliona EUR i prinos na kapital (ROE) od 10,1%. Posebno je zanimljivo da se 31.1% akcija Erste Grupe nalazi u vlasništvu ErsteStiftung, odnosno Erste fondacije.
U Srbiji posluje pet kompanija, članica Erste Grupe: Erste Bank a.d. Novi Sad, S-leasing, Immorent, Synergy Capital i Erste Invest. Ove kompanije građanima i pravnim licima pružaju široku paletu bankarskih, lizing i brokerskih usluga.
Erste Banka a.d. Novi Sad ima 1009 zaposlenih (na 31.12.2008), a svoje poslovanje sa preko 200,000 klijenata obavlja u 68 poslovnica širom Srbije. Ukupna aktiva Banke je na dan 31. decembra 2008. godine iznosila 49,2 milijardi dinara, a rast je bio naročito snažan u segmentu poslovanja sa stanovništvom , i u segmentu mikroklijenata . U pogledu operativnog poslovanja, Banka beleži znatno povećanje prihoda, tako da je ukupna operativna dobit porasla za preko 100% (zbir dobiti po osnovu kamata, naknada i neto prihoda rezultata trgovanja) u odnosu na period od pre godinu dana. Na bazi pozitivnog razvoja odnosa prihoda i rashoda Banke, finansijski rezultat za prvih devet meseci 2008. godine je znatno poboljšan na 332,9 miliona dinara.

 

 

 

 

 

Vizija, misija i vrednosti Erste Banke a.d. Novi Sad
Vizija:
Vodeća Banka evropske Srbije

Misija
Gradeći dugoročne partnerske odnose, mi smo „Banka prvog izbora“ za naše klijente i zaposlene. Stvaramo održivu vrednost za naše klijente, zaposlene i akcionare pružajući univerzalne finansijske usluge. Zajedno, mi aktivno doprinosimo razvoju lokalne zajednice i društva u celini što čini naš posao dugoročno održivim.
Vrednosti:
PODRŠKA – slušamo, razumemo i pomažemo
Mi u Banci slušamo šta klijenti i drugi imaju da kažu jer želimo da razumemo njihove potrebe. U ovoj Banci međusobno razmenjujemo ideje i podržavamo njihovo sprovođenje. Pomažemo jedni drugima i usmeravamo se na rešenja, jer smo vođeni istim ciljem: ukoliko je Banka u kojoj radimo uspešna, uspešni smo i svi mi.
ODGOVORNOST – preuzimamo odgovornost za razvoj Banke i nas samih
Pokazujemo interesovanje i preuzimamo ličnu odgovornost prema klijentima, našim radnim zadacima i našoj budućnosti. Uspeh i razvoj Banke je uspeh i razvoj nas samih. Odgovornost delimo ravnopravno, a ovlašćenja zaslužujemo svojim dobrim rezultatima.
POVERENJE – držimo našu reč i gradimo kvalitetne odnose
Stvaramo kvalitetne i dugoročne odnose zasnovane na obostranom poverenju. Komuniciramo iskreno i otvoreno. Verujemo u druge, njihove potencijale i dostignuća. Prihvatamo mogućnost grešaka, ako iz njih učimo i ne ponavljamo iste. Među nama postoji zajedništvo, jer se međusobno poštujemo i radimo na istom cilju – uspehu naše banke.
INOVATIVNOST – podstičemo novo i stalno unapređujemo postojeće
Prepoznajemo i cenimo ideje i inicijative, jer nam one pomažu da klijente uslužujemo na jednostavan i efikasan način. Ideje koje unapređuju poslovanje naših klijenata i Banke, pretvaramo u poslovnu realnost. Ličnim primerima ohrabrujemo druge da koriste svoj potencijal. prepoznajemo i vrednujemo proaktivnost, konstruktivan pristup i želju za razvojem.
STVARANJE – stvaramo vrednost za naše klijente, akcionare i nas same
Želimo da kroz naše proizvode i usluge stvaramo vrednost za naše klijente jer je zadovoljstvo i lojalnost naših klijenata glavna mera našeg uspeha. Vrednujemo napore i nagrađujemo dobre rezultate svih zaposlenih, jer verujemo da trud i zalaganje vode ka uspehu. Našu konkurentsku prednost gradimo na našem znanju i kompetencijama, a naš uspeh je uspeh naših klijenata.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari

Click to access the login or register cheese