Odlomak

1. UVOD

Tema ovog seminarskog rada je projektovanje informacionog sistema za restoransko poslovanje. U okviru restoranskog poslovanja realizuju se poslovi prijema narudžbi i izdavanja gotovih narudžbi gostima. Sam proces prijema narudžbe od gosta, povlači za sobom čitav niz drugih procesa, kao na primjer nemogućnost realizacije narudžbe od strane kuhinje zbog nedostatka namirnica.
Projektovanje informacionog sistema za restoran, ima za cilj ubrzavanje procesa naručivanja robe, što će povećati zadovoljstvo korisnika, olakšati poslove konobarima i zaposlenim u kuhinji.
Projektovanje informacionog sistema, treba da omogući dostavljanje narudžbi kuhinji elektronskim putem, prijem informacije o tome da li je narudžba završena ili je završen samo dio narudžbe što će ubrzati sam proces poslovanja.

 

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Informacione tehnologije

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari