Odlomak

Zakon o zaštiti Životne sredine

OSNOVNE ODREDBE

 

ČLAN 1.
Ovim zakonom uređuje se integralni sistem zaštite životne sredine kojim se obezbeđuje ostvarivanje prava čoveka na život i razvoj u zdravoj životnoj sredini i uravnotežen odnos privrednog razvoja i životne sredine u Republici.
ČLAN 2.
Sistem zaštite životne sredine čine mere,uslovi i instrumenti za:
1) održivo upravdanje,očuvanje prirodne ravnoteže, celovitosti,raznovrsnosti i kvaliteta prirodnih vrednosti i uslova za opstanak svih živih bića;
2) sprečavanje,kontrolu,smanjivanje i sanaciju svih oblika zagađvanja životne sredine. Održivo upravljanje prirodnim vrednostima i zaštita životne sredine ostvaruju se u skladu sa ovim zakonom i posebnim zakonom.
Integralni katastar zagaĐivaČa
ČLAN 75.

Radi praćenja kvalitativnih i kvantitativnih promena u životnoj sredini i preduzimanja mera zaštite u životnoj sredini vodi se integralni katastar zagađivača u skladu sa ovim zakonom.
Integralni katastar zagađivača vodi Agencija za zaštitu životne sredine. Ministar propisuje metodologiju za izradu integralnog katastra zagađivača,kao i vrstu,načine,klasifikaciju i rokove dostavljanja podataka. Zagađivač je dužan da o svom trošku dostavlja propisane podatke na način i u rokovima utvrđenim u skladu sa zakonom.
Integralni katastar zagaĐivaČa
Član 75.

  • Radi praćenja kvalitativnih i kvantitativnih promena u životnoj sredini i preduzimanja mera zaštite u životnoj sredini vodi se integralni katastar zagađivača u skladu sa ovim zakonom.
  • Integralni katastar zagađivača vodi Agencija za zaštitu životne sredine.
  • Ministar propisuje metodologiju za izradu integralnog katastra zagađivača,kao i vrstu,načine,klasifikaciju i rokove dostavljanja podataka.
  • Zagađivač je dužan da o svom trošku dostavlja propisane podatke na način i u rokovima utvrđenim u skladu sa zakonom.

 

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Više u Zaštita životne sredine

Komentari

Click to access the login or register cheese