Odlomak

Tema mog seminarskog je mobilno bankarstvo. Rast Interneta i mobilnih tehnologija transformisala je mnoge industrije i ekonomije. Tržišna snaga i nadmetanje se potpuno promijenilo u mnogim oblastima.
ITunes je promijenio muzičku industriju u osnovi, Amazon je ostavio većinu velikih trgovaca knjiga ostavi bez posla, Expedia je jedna od najvećih turističkih kompanija u svjetu i sl. Internet i mobilne tehnologije su izazov za većinu industrija. Ono što je počelo sa .com bumom 2000. godine, smrtonosno prijeti većini poslovnih modela danas.
Masovno prihvatanje mobilnih telefona, razvoj pametnih telefona i jeftinijeg, sveprisutnog interneta promijenile su mnoge industrijske grane, uključujući i bankarstvo. Uprkos inicijalnom skepticizmu online bankarstvo se izborilo za svoje mjesto u tradiocionalnim bankarskim transferima. Transakcije se obavljaju sa lakoćom od kuće ili iz kancelarije preko personalnog računara. Praćenje transakcija u stvarnom vremenu omogućava korisniku da vidi tok svog novca.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Ekonomija

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari