Odlomak

Ugostiteljska privredna djelatnost jedna je od temeljnih potreba i nužnih pretpostavki dugoročnog i održivog razvoja turizma i od kvaliteta ove djelatnosti u velikom dijelu zavisi i kvalitet turističke ponude. Kako ugostiteljstvo u osnovi podrazumijeva zadovoljenje potreba za smještajem, hranom i pićem, njen cilj se postiže krož složeni proces harmonizacije svih ovih potreba pojedinačno. Važno je posebno obratiti pažnju na posluživanje čije pojedinosti mogu imati veliki značaj na krajnji cilj i utisak. Zahvaljujući ugostiteljskom posluživanju, usluge koje se nude gostima oni dobijaju na kulturan i poželjan način, zavisno od vrste i cijene usluge, kategorije objekta kao i o samoj vrsti događaja.
Kada govorimo o događajima razlikujemo razne organizacije događaja u hotelima, a banket predstavlja jednu od njih.
Riječ banket potiče od francuske riječi “banquet” što znači velika javna gozba, svečani ručak ili večera koja se priređuje u čast neke ličnosti ili značajnog događaja.Obično se priređuju uz određene javne ceremonije, ali mogu biti i humanitarnog karaktera a često se na njima drže govori u počast organizacije ili ličnosti.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari