Elektronsko poslovanje
Objavio djekavlada10 24. jun 2022.
Seminarski radovi, Skripte, Agronomija
Objavio studenti.rs 30. maj 2019. Prijavi dokument
Ovce kao preživari vrlo dobro iskorišćavaju zelenu i kabastu stočnu hranu. Svakako je karakteristično za držanje ovaca činjenica da one mogu da iskoriste i one površine, koje se po pravilu ne mogu na drugi način (korisno) iskoristiti. Nekada je držanje ovaca bilo u mnogo većoj meri zbog proizvodnje vune. Tada je vrednost 1 kg vune imala vrednost 10 kg mesa.
Danas je taj odnos sasvim izmenjen, pa se ovce drže pre svega zbog proizvodnje mesa, a zatim vune ili mleka. Ne treba zaboraviti da je i stajnjak ovaca značajan proizvod. Za držanje ovaca dalje je karakteristično da ovce imaju visoku plodnost, te da se mogu da drže na veći broj načina, uključujući veći broj varijanti ishrane.
U suštini ovce lakše podnose slabije uslove smeštaja, nege i ishrane. Istina, poboljšanje opštih uslova držanja se i kod ovaca vrlo brzo odrazi na povećanje plodnosti ili na prirast telesne mase.
Objavio djekavlada10 24. jun 2022.
Objavio nvvaske99 15. jun 2022.
Objavio djekavlada10 06. maj 2022.
Objavio dejana1995 27. jun 2022.
Objavio nebojsalkovic58 27. jun 2022.
Objavio nebojsalkovic58 27. jun 2022.
Objavio seminaristkinja 29. jun 2022.
Objavio anagajicc 29. jun 2022.
Objavio dejana1995 27. jun 2022.
Komentari
You must be logged in to post a comment.