1

UNIVERZITET 

EKONOMSKI FAKULTET

Redovan  studij

Školska 2018/2019. godina

Biznis plan

Dizajn enterijera 

Predmenti nastavnik: 

Student:

Sadržaj 

1.

SAŽETAK....................................................................................................................................... 3

2

2.

OPIS POSLOVNE IDEJE...............................................................................................................4

2.1.

Evolucija poduzetničke ideje................................................................................................... 4

2.2.

Vizija........................................................................................................................................5

2.3.

Misija....................................................................................................................................... 5

2.4.

Ciljevi.......................................................................................................................................5

3.

PRIVREDNA GRANA I TRŽIŠTE................................................................................................ 6

3.1.

Analiza privredne grane...........................................................................................................6

3.2.

Podaci o tržištu.........................................................................................................................6

4.

MARKETING................................................................................................................................. 6

4.1.

Marketing miks........................................................................................................................ 6

4.1.1.

Proizvod........................................................................................................................... 6

4.1.2.

Cijena............................................................................................................................... 7

4.1.3.

Distribucija.......................................................................................................................8

4.1.4.

Promocija......................................................................................................................... 8

5.

MENADŽMENT............................................................................................................................. 9

5.1.

Organizaciona struktura...........................................................................................................9

6.

TEHNOLOGIJA..............................................................................................................................9

6.1.

Potrebna tehnologija i know how............................................................................................ 9

7.

PRAVNI ASPEKT........................................................................................................................ 10

7.1.

Poslovno-organizacioni oblik................................................................................................10

8.

FINANSIJE....................................................................................................................................11

8.1.

Potrebna početna ulaganja i izvori finansiranja.....................................................................11

9.

POSLOVNI MODEL.................................................................................................................... 13

1. SAŽETAK

Ovaj biznis plan sam počela sa opisom evolucije nastanka poslovne ideje. U tom dijelu sam 

background image

4

Do ove poslovne ideje dovela me je moja kreativnost i želja za dekorisanjem raznih 
prostorija. Prezicna sam u radu, dobro crtam, volim saradnju sa drugim ljudima, 
komunikativna sam te sam spremna raditi dugo. Također bez problema mogu vizualizirati 
prostor. Vrlo mi je važno da se stalno usavršavam u radu. Posao dizajnera jeste prilagoditi 
prostor željenim uvjetima klijenta u okviru budžeta. Bez obzira da li je to riječ o životnom ili 
poslovnom prostoru, odabran dizajnerski stil, budžet, otvorenost klijenta spram novih ideja, 
zdrava komunikacija, kvalitetna i brza izvedba zamišljenost. Rezultat svega toga jeste 
jedinstven prostor i zadovoljan klijent. 
Jedan od razloga zbog kojeg sam se odlučila da postanem poduzetnik jeste to što želim biti 
'sam svoj šef'. Želja za slobodom, za neovisnošću, za stvaranjem neke vrijednosti, za 
stvaranjem bogatstva, radi kreiranja i upravljanja vlastitim vremenom su također razlozi zbog 
kojih sam odlučila postati poduzetnik. Kao najveći razlog zbog kojeg sam odlučila postati 
poduzetnik jeste to da radim ono što volim. 

2.2.

Vizija 

Napredak poslovnog procesa te formiranje neophodnog radnog kolektiva za kreiranje 
različitog izbora dizajna.

Želiš da pročitaš svih 12 strana?

Prijavi se i preuzmi ceo dokument.

Ovaj materijal je namenjen za učenje i pripremu, ne za predaju.

Slični dokumenti