Odlomak

Karamela je bombonski proizvod u čijem sirovinskom sastavu učestvuju sirovine i prerađevine koje unose masnu komponentnu šećerno-sirupni rastvor.Karamela predstavlja system u kojem saharaoza u amorftnom stanju,homogeno izmesana sa ostalim sirovinama gradi tečnu fazu.Proizvodi se i kristalizovana karamela u kojoj kintinuitet tečne faze prekidaju kristali saharoze koji menjaju fizička svojstva ove karamele.Pored sirovina koje unose boju i aromu u karamelu,koriste se sirovine koje modifikuju fizička svojstva karamele.

 

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 9 stranica
  • Tehnologija konditorskih proizvoda dr. Dejan N. Davidović
  • Školska godina: dr. Dejan N. Davidović
  • Seminarski radovi, Skripte, Tehnologija
  • Srbija,  Prokuplje,  Visoka poljoprivredno prehrambena škola strukovnih studija u Prokuplju  

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari