Proizvodnja biljaka u zaštićenom prostoru
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Seminarski radovi, Skripte, Agronomija, Poljoprivreda/Šumarstvo
Objavio bursa6 15. decembar 2016. Prijavi dokument
Propolis (pčelinji lepak, smola,…) je smolasta, aromatična i prirodna supstanca. Medonosne pčele je sakupljaju sa pupoljaka i kore drveća (topole, vrbe, breze,…). Smola je glavna sirovina od koje pčele proizvode propolis koji svojim baktericidnim i bakterostatičkim osobinama predstavlja sanitarno sredstvo koje im služi za dezinfekciju unutrašnjosti košnice, pa je ona zahvaljujući njemu ” čista kao bolnica ”.
Naziv mu je grčkog porekla. To je složenica od dve reči ”pro” što znači pred i ”polis” koji označava grad (tvrđava) – ”Pred tvrđavom”, ”pred košnicom”. S obzirom na primenu u košnici ova složenica označava odbranu pčelinjeg društva, jer je propolis moćno tajno oružije pčela, zbog kog svaki uljez biva kažnjen smrtnom kaznom.
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Objavio AleksaJocicc 13. mart 2024.
Objavio MilaSibul 25. novembar 2023.
Objavio Makimikihaos 03. septembar 2024.
Objavio maricamacapavlovic 30. avgust 2024.
Objavio maricamacapavlovic 30. avgust 2024.
Objavio cobri999 09. septembar 2024.
Objavio Makimikihaos 03. septembar 2024.
Objavio nvvaske99 03. septembar 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.