Odlomak

1.1. REZIME PLANA

U okviru biznis plana poslovnog objekta koji nosi naziv „LOCAL-COMP“ predstavljam sažeti program po kome će moja firma da funkcioniše. “LOCAL-COMP” je samostalna trgovinska radnja koja se bavi prodajom računara, računarskih komponenti i prateće opreme, kao i pružanjem usluga servisa istih.

Vrsta delatnosti: Trgovinska

Delatnost: Prodaja i servis računara, računarskih komponenti i prateće opreme.

Broj i struktura kadra: Ukupno 4 radnika – vlasnik (šef i menadžer prodaje), menadžer prodaje, serviser+transportni radnik i još jedan serviser.

 

 

1.2. POLOŽAJ GRANE

Stalni razvitak tehnologije doveo je do toga da ponuda i tražnja proizvoda iz grane mog biznisa uporedo rastu sa potrebama krajnjih kupaca. Na tržištu ponude proizvoda, iz grane poslovanja kojom se moja firma bavi, velika je konkurencija, a do toga je dovela činjenica da je danas sve bazirano na kompjuterskoj tehnologiji i samim tim sve ozbiljnije firme na tom tržištu i opstaju. Medjutim, trenutna urbanizacija područja govori mi o tome da će moja firma biti vrlo uspešna u toj grani poslovanja, jer se mnogi stambeni i poslovni objekti otvaraju u neposrednoj blizini, kojima će biti neohodna usluga moje firme.
Odnos između nabavnih i prodajnih cena je dobar u tom smislu da se na svaki prodati proizvod dobija rabat od 50%, što znači da moja firma može na svakom proizvodu da ostvari profit od 50%.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari

Click to access the login or register cheese