Odlomak

Sušenje voća podrazumeva dovođenje određene količine toplote potrebne za isparavanje i odvođenje vlage. Među voćem, ima vrsta i sorti koje su vrlo pogodne za preradu i konzervisanje sušenjem. Sušeno voće predstavlja gotov proizvod, ali se isto tako može koristiti i za dalju preradu. Među koštičavim plodovima, pored šljive, kajsija predstavlja najpogodnije voće za sušenje. Razlog ovome su prijatna aroma i lepa žuto-narandžasta boja kajsije, kao i harmoničan ukus.
Sušena kajsija je proizvod koji poslednjih decenija doživljava svoju ekspanziju i sve više nalazi put do kupaca. Osim ploda, i jezgra su interesantna za korišćenje.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 14 stranica
  • Tehnologija sušenja i hlađenja prehrambenih proizvoda -
  • Školska godina: -
  • Seminarski radovi, Skripte, Agronomija
  • Srbija,  Prokuplje,  Visoka poljoprivredno prehrambena škola strukovnih studija u Prokuplju  

Više u Agronomija

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari