Butna kost (femur)
Objavio Nikolic.i_ 13. mart 2024.
Seminarski radovi, Skripte, Biologija
Objavio studenti.rs 20. februar 2020. Prijavi dokument
Kod svih toplokrvnih životinja, ali i kod čovjeka, proces obrade (probave) hrane je istovjetan:
a) U usnoj duplji se hrana usitnjava i formiraju se hranljive grudvice;
b) U želucu – hrana i kiselinska denaturacija se skladište (nagomilavaju i talože);
c) U tankom crijevu – nastaje hidroliza pomoću fermenata samog organizma i fermenata koje sadrži hrana, a potom dolazi do asimilacije tako prerađene hrane;
d) U debelom crijevu – dalja probava, asimilacija, obrazovanje ekskrementnih masa i njihova evakuacija.
U svakom od navedenih organa hrana se vari pomoću fermenata karakterističnih samo za te organe.
Objavio Nikolic.i_ 13. mart 2024.
Objavio Tashanna 05. mart 2024.
Objavio Tashanna 05. mart 2024.
Objavio Dijana994 25. april 2024.
Objavio goja91 24. april 2024.
Objavio seminar444 24. april 2024.
Objavio Dijana994 25. april 2024.
Objavio mitrovicm993 24. april 2024.
Objavio Dragica Stanisic 24. april 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.