Odlomak

UVOD

Drugo izdanje je objavljeno 1965.godine pod rukovodstvom Komiteta za kapacitet puteva. Treće izdanje je objavljeno 1985.godine u zajedničkoj organizaciji Nacionalnog komiteta za istraživanje i politiku puteva, Federalne administracije za puteve i Odbora za istraživanje transporta. Novo izdanje, pod nazivom HCS + pojavilo se 2000.godine koja je, sa povremenim dopunama, u upotrebi i danas. Znak + u ovom izdanju ukazuju da je ovo izdanje dopunjeno sa novim tematskim cjelinama koje ranije verzije HCS nisu sadržavale.

HCM je priručnik kapaciteta autocesta, od kojeg su izvedeni svi ostali HCS programi. Prvi HCM je objavljen u 1950.godini, kao zajednički rad između uprave autocesta, istraživačkog odbora magistralnih kapaciteta i zavoda javnih cesta. Materijali u HCM su zbirka metoda za procjenu kapaciteta i razine usluge za prijevoz objekata i načina rada. Ove metode su razvijene od strane istraživačkih timova koji su na razne načine finansirani i rezultate je prikupljao odbor za autoceste, kapacitet i kvalitet usluga

 

 

 

HCS KOMPJUTERSKI PROGRAM

Suštinska novina je bila uvođenje cjeline analize sistema, zone preplitanja, prezasićenih saobraćajnih tokova, kapaciteta javnog prevoza, itd. Tako, naprimjer, dodate su cjeline koje se odnose na analizu segmenta puta, uključujući saobraćajne petlje i rampe i uključujući i druge učesnike u saobraćaju, kao što su pješaci i biciklisti, kao i cjelina o opravdanosti semafordizanja raskrsnica. Osim toga, novo izdanje koristi Microsoft Windows, što omogućava da se podacima i simbolima operiše mnogo lakše u Windows okruženju.

Osnovni sadržaji (moduli) ovog programa omogućavaju analizu i proračun kapaciteta na:

1. Putevima sa dvije saobraćajne trake (dvosmjerni putevi);
2. Putevima sa više saobraćajnih traka sa neodvojnim i sa odvojenim kolovoznim trakama;
3. Urbanim ili prigradskim arterijalnim ulicama sa više semaforisanih raskrsnica;
4. Nesemaforisanim raskrsnicama;
5. Pojedinačnim semaforisanim raskrsnicama;
6. Auto-putevima;
7. Saobraćajnim petljama;
8. Uključenim i isključenim rampama na auto-putevima;
9. Zonama preplitanja na auto-putevima;
10. Segmentima auto-puteva.

Za više od četri desetljeća, HCS je vodeća tvrtka koja pruža zdrastvene informacije rješenja softvera za zdravstvene ustanove djelom kontinuiteta njege. HCS prodaje svoju robnu upravu prihoda ciklusa, EMZ, klinička i finansiska rješenja za zdravstva rukovoditelja zemlje. Mi smo iskusni slati rast, zajedno sa dinamičkim tehničkim napretkom, uključujući i mobilni razmještaj u kliničkim i finansijskim aplikacijama rezultirati izvrsne podatke za kandidate koji traže izazovne i realne pozicije u izvršnoj prodaji.

 

 

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Informacione tehnologije

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari

Click to access the login or register cheese