Odlomak

Iskoštavanje svinjskog buta sa kožom, potkolenicom i nogicom
Svinjsko meso se najviše koristi u ljudskoj ishrani, s’ toga mora biti kvalitetno. Prema količini i kvalitetu pojedinih delova svinjske polutke, meso se u prodaji može naći kao:

1. meso ekstrakategorije – file
2. meso I kategorije (svi delovi buta (šol, velika, mala ruža, veliki ribić) i slabine sa fileom)
3. meso II kategorije (slabina bez filea, leđa (krmenadla, vajsbratna, kare, biftek) vrat i plećka)
4. meso III kategorije (grudi, rebra, trbušina, kolenica, podlaktica, negde je potkolenica u ovoj kategoriji)

SVINjSKI BUT
Svinjski but je deo mesa koji ne srećemo često u jednom komadu jer većinom u trgovine dolazi već obrađen na delove. Iskoštavanje buta sa kožom, potkolenicom i nogicom se radi u nekoliko etapa.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Agronomija

Više u Maturski Radovi

Više u Skripte

Komentari