Proizvodnja biljaka u zaštićenom prostoru
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Maturski Radovi, Skripte, Agronomija
Objavio studenti.rs 25. jun 2020. Prijavi dokument
Iskoštavanje svinjskog buta sa kožom, potkolenicom i nogicom
Svinjsko meso se najviše koristi u ljudskoj ishrani, s’ toga mora biti kvalitetno. Prema količini i kvalitetu pojedinih delova svinjske polutke, meso se u prodaji može naći kao:
1. meso ekstrakategorije – file
2. meso I kategorije (svi delovi buta (šol, velika, mala ruža, veliki ribić) i slabine sa fileom)
3. meso II kategorije (slabina bez filea, leđa (krmenadla, vajsbratna, kare, biftek) vrat i plećka)
4. meso III kategorije (grudi, rebra, trbušina, kolenica, podlaktica, negde je potkolenica u ovoj kategoriji)
SVINjSKI BUT
Svinjski but je deo mesa koji ne srećemo često u jednom komadu jer većinom u trgovine dolazi već obrađen na delove. Iskoštavanje buta sa kožom, potkolenicom i nogicom se radi u nekoliko etapa.
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Objavio AleksaJocicc 13. mart 2024.
Objavio MilaSibul 25. novembar 2023.
Objavio realmadrid1994 24. april 2024.
Objavio vesna2412 24. april 2024.
Objavio vesna2412 24. april 2024.
Objavio mitrovicm993 24. april 2024.
Objavio Dragica Stanisic 24. april 2024.
Objavio goja91 24. april 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.