Odlomak

PROIZVOD

MAC je vodeći brend profesionalne kozmetike. Od kada je osnovan 1985. rastao je putem usmenog reklamiranja preko modela i šminkera i drugih modnih profesionalaca. Kao vodeći brend profesionalnih šminkera, njegova povezanost sa visokom modom je bila po automatizmu. Ova povezanost je postala još izaraženija – na primjer 2002. Kada je pozanati modni fotograf Dejvid La Čepl dobio zaduženje za reklamiranje Viva Glam kolekcije. Pored mnogo brojnih kvalitetnih kozmetičkih preparata, istaklo se i njegovo veličanstvo MAC Face & Body vodootporni tekući puder koji se može koristiti po licu i tijelu. Namjenjen je za sve tipove kože, postojan, hidratizira i njeguje kožu. A kao rezultat njegovih kvalitetnih osobina je činjenica da prekrasno ujednačava ten do te mjere da izgleda skoro prirodno, ali ipak znatno poboljšan ten “ your skin but better”. Kada je riječ o ambalaži, kutija je uvijek mat crna, klasična, pomalo minimalistička, baš kakvu je svi vole. Puder dolazi u plastičnom pakiranju koje je praktično za upotrepu. Ovaj puder ne samo da čini da se potrošaći osjećaju dobro u vezi svoga izgleda, već također umiruje i njihovu savjest, jer je MAC poznat u borbi protiv testiranja proizvoda na životinjama.

Cijena:

Visoka cijena tečnog pudera MAC Face & Body je također u funkciji njegovog kvaliteta. Kozmetički proizvodi za potrošaće imaju najčešće imaginarnu vrijednost koja se nemože vrijednovati racionalno. MAC Face & Body puder svojom visokom cijenom predstavlja sredstvo za slanje informacija o kvalitetu proizvoda, imidžu firme, kao i izražavanje statusa i ugleda njegovih potrošaća u društvu. Od proizvoda sa percepciranim prestižnim kvalitetom i poznatom markom potrošači očekuju da budu skuplji od drugih proizvoda iste namjene, stoga puder MAC Face & Body u potpunosti zadovoljava njihova očekivanja.

Promocija:

Zaista , MAC je brend koji je skoro u potpunosti izgrađen na usmenom “ predanju “. Princip brenda je jednaka zastupljenost za: “ sve rase, sve polove, sva godišnja doba “. Unutar modne industrije izgradio je reputaciju kvaliteta, i posvećenosti društvu. Protivi se testiranju na životinjama (i stara se da se i njegovi dobavljači sirovinama također protive). Potvrdu o kvalitetu I svoju poziciju u modi brend očigledno traži od poznatih ličnosti kao što su Meri Džej Blajdž, Lil Kim, Širli Menson, Elton Džon i drugi. Danas kao Est Loder, MAC ima porast prodaje kako kod običnih potrošača tako i kod onih uključenih u modnu industriju. Usred svoje povezanosti sa manekenima, šminkerima, i modnim fotografima, ima startnu prednost u odnosu na konkurenciju. Stoga je i MAC Puder Face & Body jako brzo našao pud do mogih srca kako u modnoj industriji tako i kod žena i muškaraca širom svijta. Kada poznate ličnosti i modna industrija koriste i nose MAC proizvode, očigledno domino efekat od vrha naniže se pojavljuje, stvarajući želju kod običnih potrošaća. MAC-ov sajt ohrabruje ovo, objavljujući koja poznata ličnost koristi koji proizvod. Tako da je posjetiocima rečeno, na primjer, da Pari Hilton i Nikol Riči, obožavaju najnoviji MAC Face & Body tečni puder.
Preko cijele naslovne strane !

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Briga o lepoti

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari