Odlomak

   1.2. Predgovor
Govorićemo o jednom preduzeću, koje je sa velikom hrabrošću, ušlo na tržište koje je bilo puno jakih konkurentnih firmi. Svojim radom doprinelo da je danas u svim segmentima, istog tržišta, bude u samom vrhu. Swisslion-Takovo je svojim širenjem, pravilnim korišćenjem resursa, stalnim, novim i sve boljim inovacijama, došlo do toga da je jedna od najprfitabilnijih kompanija njihove delatnosti.

2 . ISTORIJAT (1)

Prva fabrika Swisslion je u rad puštena 1997 god.Tada je počela da se primenjuje tehnologija SL Tehnologija-simbol vrhunskog kvaliteta, prirodne i zdrave hrane.
Od 1997. god. do 2004. god. je pokrenuto ukupno jedanaest proizvodnih pogona, deset u Srbiji i jedan u Makedoniji.
2003.  god. fabrika Swisslion u Vršcu pocela je da uvodi sistem higijene i HACCP sistem prema preporučenom međunarodnom kodeksu prakse (Hazard Analysis and Critical Control Point)
Aprila 2004. god. Swisslion je na tenderskoj prodaji, PIK Takova, iz Gornjeg Milanovca, posle pružanja najpovoljnije ponude i plana petogodišnjeg ulaganja od trideset miliona evra, ušao u posed najvećeg privrednog giganta u Srbiji. U rekordnom roku Takovo je integrisano u poslovni sistem Swisslion i tako je osnovan koncept Swisslion-Takovo. Ovom integracijom, u sastav Swisslion-Takovo ušla je i fabrika za proizvodnju dečije hrane Juvitana.
2008. god. deo kompanije postaje i fabrika keksa Sisak, poznatog keksa pod brendom Euro Jaffa.
2011. god. počela je sa radom i fabrika sladoleda. U potpuno novom pogonu, kao najveća grinfild investicija u poslednjih par godina u Srbiji. Inplementirana je najmodernija svetska procesna oprema. Kapacitet fabrike trideset miliona litara godišnje, sa oko 54 vrste sladoleda.

3. PROIZVODNI PROGRA (1)

3.1. KONDITORI (euro krem, euro proizvodi, love you proizvodi, euro desert, čokolada, kakao krem, čoko banana, bombone, tvrdi keks, vafle proizvodi, čoko biskvit, medenjaci, biskvit, čajno pecivo, kolače i kore, slani proizvodi, nutri plus, ratluk, rinfuz)
3.2. SLADOLEDI (Na štapiću, premijum štapić, kornet i čašice, porodični)
3.3. JUVITANA ( sokovi, kašice, junior)
3.4. ALKOHOLNA PIĆA
3.5. BEZALKOHOLNA PIĆA ( sokovi, dojpaci, sirupi)
3.6. KEČAP I MAJONEZ
3.7. SUPE, TESTENINE I ZAČINI
3.8 . MESNA INDUSTRIJA ( gotova jela, paštete i naresci)

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Ekonomija

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari