Odlomak

UVOD
Suština menadžmenta se sastoji u ostvarivanju ciljeva organizacije pomoću ljudi. Pošto menadžeri rade sa ljudima i preko njih, oni moraju donositi odluke.
Sa rastom i razvojem preduzeća tj. njegovim povećanjem javljaju se novi izazovi i zadaci menadžmenta. Da bi obezbedilo vitalnost u današnjem dinamičnom okruženju, preduzeće tj. menadžment preduzeća mora da reaguje pravovremeno, ali i da istovremeno svojim akcijama utiče na promene u okruženju. To zahteva strateško razmišljanje o dugoročnim ciljevima preduzeća i o načinima njegove realizacije, odnosno zahteva strategijsku viziju razvoja preduzeća i proces upravljanja strateškim odlukama radi efikasne i efektivne realizacije ciljeva preduzeća.
Menadžeri su osobe koje poseduju sposobnosti, veštine i znanja da bi obavljali poslove uz pomoć i posredstvom drugih ljudi. Da bi menadžeri bili uspešni trebalo bi da raspolažu sa visokim nivoom znanja, različitim veštinama ali i određenim karakternim osobinama.

 

 

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 13 stranica
  • Trgovinski menadžment /
  • Školska godina: /
  • Seminarski radovi, Skripte, Trgovina
  • Srbija,  Novi Sad,  UNIVERZITET PRIVREDNA AKADEMIJA - Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment FIMEK, u Novom Sadu  

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Više u Trgovina

Komentari

Click to access the login or register cheese