Stečajni postupak u privrednom društvu
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Seminarski radovi, Skripte, Poljoprivreda/Šumarstvo
Objavio tea_p 28. maj 2012. Prijavi dokument
UVOD
Sistem proizvodnje, obrade i prodaje hrane predstavlja složen, koncentrisan i dinamičan lanac aktivnosti koji započinje proizvodnjom sirovih poljoprivrednih proizvoda na farmama, voćnjacima, i rančevima, nastavlja se procesom industrijske obrade i nastankom vrednijih proizvoda, a zatim dolazi do maloprodajnih objekata i objekata u kojima se služi hrana (restorani i kuhinje) gde se ti proizvodi pripremaju i prodaju potrošačima. Svaki sektor ovog sistema je jedinstven po svojoj veličini, obimu, i širini i razvija se i prilagođava demografskim promenama i promenama u načinu života, nauci i tehnologiji i zahtevima potrošača. Kako bi se što potpunije shvatila uloga sanitarnih mera u prehrambenoj industriji bitno je razumeti posebnost svakog sektora ovog sistema.
Poljoprivreda predstavlja najveću industrijsku granu u svetu i uključuje više ljudi nego sve ostale grane zajedno. Iako se broj farmi smanjuje, ukupna proizvodnja na farmama je u porastu, ukazujući tako na sve efikasniju proizvodnju. Ova efikasnost u proizvodnji hrane je dovela do toga da se potrošačima nudi širok asortiman proizvoda. Iako se struktura tržišne poljoprivrede, kao i sam način proizvodnje, drastično promenila tokom godina, rezultat toga je veće, jeftinije, raznovrsnije i sigurnije snabdevanje hranom.
Postrojenja za obradu hrane i pića pretvaraju sirove poljoprivredne proizvode u prehrambene poluproizvode ili u jestive proizvode. Kako bi nastavile sa privlačenjem potrošača i povećanjem prodaje, zarade i udela na tržištu, kompanije koje se bave obradom hrane se reorganizuju i proširuju svoje mogućnosti, smanjuju troškove, i razvijaju nove, vrednije proizvode. Najveća pažnja ovog razvoja novih proizvoda posvećena je gotovim jelima.
Dinamika i značajne promene u svim sektorima sistema proizvodnje, obrade i prodaje hrane naglašavaju značaj sanitarnih i sigurnosnih mera u obezbeđivanju ispravnih i zdravih namirnica. Svi sektori bi trebalo da rade zajedno kako bi osigurali nenarušen sistem ispravnosti hrane.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio Studenteu 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.