Odlomak

Dijagnoza sadašnjeg stanja
Društvo sa ograničenom odgovornošću „BMD“ vlasnik Vaso Kaljević osnovao je 01.06.1996 godine, a osnovna delatnost koju je vlasnik registrovao jeste trgovina na veliko voćem i povrćem.
Sedište firme ( u daljem tekstu hladnjače) nalazi se u Ulici Ive Lole Ribara 2, Arilje, u poslovnom prostoru površine 850m2 ( poslovni objekat od 750m2 i poslovni prostor od 100m2 u funkciji otkupnog mesta.) koji se nalazi skoro u samom centru Arilja.
Inače, osnovna delatnost firme jeste otkup i promet šumskih i poljoprivrednih proizvoda ( šumsko voće, lekovito bilje, divlje pečurke) ubranih u ekološki čistom, zdravom i jednom od najlepših predela naše zemlje. U okviru svog proizvodnog asortimana firma prerađuje čitav spektar šumskog voća (maline, kupine, ribizle, borovnice, šumske jagode) kao i veliki broj jestivih i kvalitetnih pečuraka( vrganj, lisičarka, laktarius, crna truba i smrčak ) tako da se svojim proizvodnim programom već odavno izvozno orijentisala.
Naime, preduzeće posluje kao porodičan biznis u kome su pored vlasnika firme g. Kaljevićaangažovani i ostali članovi porodice posebno kćerka koja pretenduje da postane budući direktor porodične firme.
Dakle, firma je imala svoju dugu razvojnu putanju još iz vremena ‘89-te kada je vlasnik započeobiznis sa pravnim oblikom preduzetničke radnje(samo otkup i prodaja). 1991 godine, pored radnjeosnovano je društvo sa ograničenom odgovornošću koje je od 1998 godine funkcionisalo na teritoriji Crne Gore, a od 2006 godine kada je izvršeno spajanje preduzetničke radnje i d.o.o. firma veoma uspešno posluje pod jednim imenom „BMD“ d.o.o.
Na osnovu podataka dobijenih od Agencije za Privredne Registre preduzeće raspolaže sa 3.768,74 eura novčanog kapitala i 4.647,31 eura ne novčanog kapitala i registrovano je za spoljnotrgovinski promet i usluge u spoljnotrgovinskom prometu.
Danas, bez obzira na problem zaposlenog kadra firma je u potpunosti izvozno orijentisana (promet od 450.000 eura godišnje), i posluje kao jedan veoma savremen, tehničko-tehnološki kompleks sa širokom linijom proizvodnog programa, mrežom renomiranih saradnika, dobavljača, poslovnih partnera.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Menadžment

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari