Odlomak

 

 

Cilj mi je prikazati sve karakteristike zemljišnih knjiga te sve ono od čega se zemljišne knjige sastoje. Također ću se osvrnuti i na razvoj zemljišno knjižnog prava od njegovih početaka pa sve do danas ali posebno ću posvetiti razvoj zemljišno knjižnog prava u Bosni i Hercegovini. U ovom seminarskom radu želim pokazati važnost zemljišnih knjiga u našoj zemlji.
Bosna i Hercegovina je samostalna zemlja ali svima je poznato da spada u jednu od najsiromašnijih zemalja u svijetu. Razlog ovakvom stanju su uglavnom rat i mnogi drugi čimbenici koji su negativno utjecali na razvoj zemlje te su takvi utjecaji donijeli nezaposlenost, recesiju i mnoge druge negativne stvari koje ugrožavaju sve oblasti naše zemlje.
Prilikom izrade ovog seminarskog rada koji obuhvata zemljišne knjige korištene su različite metode naučnog istraživanja. Prilikom čitanja ovog rada može se primjetiti da je rad podjeljen na dvije cijeline ili dva dijela koja su međusobno povezana ali naravno obje cijeline obuhvataju istu temu-zemljišne knjige.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 22 stranica
  • Pravo -
  • Školska godina: -
  • Seminarski radovi, Skripte, Pravo
  • Bosna i Hercegovina,  Travnik,  Internacionalni Univerzitet Travnik  

Više u Pravo

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari

Click to access the login or register cheese