Stečajni postupak u privrednom društvu
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Seminarski radovi, Skripte, Poljoprivreda/Šumarstvo
Objavio studenti.rs 27. april 2020. Prijavi dokument
Jaje predstavlja jajnu ćeliju životinja, okruženu jajnim opnama. Jaja imaju široku primjenu u kulinarstvu, zbog svoje velike hranljive vrijednosti kao i zbog velikog broja raznovrsnih jela koja se mogu pripemiti od njih.
Veliki sadržaj proteina i holina ,jaja svrstava u istu kategoriju kao i meso unutar piramide ishrane. Jaja sadrže gotovo sve hranljive sastojke potrebne čovjeku i zato zauzimaju vidno mjesto u ishrani. Zahvaljujući svojoj hranljivosti, ukusu, izdašnosti i mnogostranoj primjeni, pri proizvodnji najraznovrsnijih jela, jaja su veoma tražena namirnica. Belančevine jajeta spadaju među najvrednije, jer su lako svarljive i služe kao standard, za merenje kvaliteta proteina u hrani.
Mikrobiološki kvarovi proizvoda od jaja ogledaju se u diskoloraciji pojedinih proizvoda, promjeni homogenosti i konzistencije, uključujući i pojavu ukusa i mirisa, nekarakterističnih za ove proizvode.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio Studenteu 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.