Proizvodnja biljaka u zaštićenom prostoru
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Diplomski/master radovi, Skripte, Turizam/Ugostiteljstvo
Objavio studenti.rs 29. avgust 2016. Prijavi dokument
Tehnologija konditorskih proizvoda proučava tehnologiju prerade šećera u bombonske proizvode, tehnologiju prerade kakao zrna u kakao proizvode i tehnologiju prerade brašna u keks i proizvode srodne keksu.
Zajednička karakteristika konditorskih proizvoda je da se smatraju koncentrovanom hranom i poslasticom koja se uzima između obroka i na kraju obroka, u maloj količini. To su slatki proizvodi, a u grupi keksa su i slani proizvodi. Konditorski proizvodi imaju energetsku i hranljivu vrednost. Ugljeni hidrati (šećer, skrob), biljni proteini i mast su glavni sastojci konditorskih proizvoda koji se unose u organizam, a imaju energetsku vrednost. Hranljivu vrednost imaju i sastojci pojedinih sirovina, kao na primer prerađevine mleka, jaja, voća. Konditorski proizvodi se pakuju u originalnu ambalažu, a izbor ambalažnog materijala i način pakovanja zavise od svojstava konditorskih proizvoda. Konditorski proizvodi su trajni i kad se pravilno skladište traju nekoliko meseci, do godinu dana. Na originalnoj ambalaži konditorskih proizvoda utisnut je datum proizvodnje i rok trajanja ili datum do kog smeju da se prodaju. Čokolada se proizvodi mešanjem kakao mase i šećera u prahu, uz dodatak drugih sirovina.
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Objavio nejra.16 27. mart 2024.
Objavio bojana.petr 27. mart 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.