studenti
Mesto za uspešne studente

Selekcije u kosarci

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Važan faktor sistema selekcije za košarkaška ostvarenje je otkrivanje i usmjeravanje, naročito talentovane djece u posebno razvijene klubove.
U tako organizovanim klubovima njihov talenat, sposobnost i potencijal će uz rad
dovesti uglavnom do izrazito dobrih rezultata. U današnje doba je mnogo težak prodor u nacionalni, evropski ili svjetski vrh, te iz toga proizlazi da do tog vrha dolaze oni najtalentovaniji, a selekcija talenovanih dobija titulu aktuelnu više nego ikada.
Savremena košarka, zbog zahtjeva koji dolaze uz nju, a i zbog same prirode sporta jeste područje vrhunskog sporta koje je danas sve manje dostupno manje talentovanoj ili prosječnoj djeci. Međutim i ako je sport u današnje vrijeme namjenjen za izuzetno nadarenu i prosječnovane sportiste, nije nužno da će se svaki od njih istaći kao uspješan, uglavnom je riječ o malom broju košarkaša koji dospiju do vrha.
Ovo ne znači da manje talentovana djeca ne trebaju da igraju košarku, čak suprotno, košarka treba da bude svakodnevno primjenjena u salama za fizičko obrazovanje, ali se tu selekcije ne bi smjele podrazumijevati, ali i pored toga su nastavnici fizičkog vapitanja dužni da poznaju osnovne principe selekcije. Jedino na taj način će uspijeti da:
• Prepozna talentovanu djecu
• Upute ih da se bave košarkom
• Svojim radom sa njima poboljšaju njihov košarkaški razvo
• Vaspitaju ih kroz košarku

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ključne reči Ključne reči:

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.