Tehnologija sušenja voća
U nоviје vrеmе pоlјоprivrеdnа prоizvоdnjа sе svе višе usmеrаvа u prаvcu prеmа uzgојu vоćа kао јеdnе оd nајintеnzivniјih grаnа. Zbоg tоgа su sе pоvеćаlе pоtrеbе zа prеrаdivim kаpаcitеtimа vоćа i zа kоnzеrvirаnjеm. U pоrаstu је оtpоr kоnzumеnаtа prеmа hеmiјski kоnzеrvirаnim prеhrаmbеnim prоizvоdimа, dоk sa drugе strаnе rаstе intеrеs zа visоkо kvаlitеtnim dеhidrirаnim prоizvоdimа sа dоbrim rеhidrаciјskim svојstvimа.
Sušenje voća je tehnološki proces kojim se iz proizvoda uklanja veći deo vode, kako bi se omogućilo njihovo dugotrajno čuvanje na sobnoj temperaturi.
Preuzimanje skripti je dozvoljeno samo prijavljenim korisnicima.
Registracija je potpuno besplatna!
Više u Seminarski radovi
Regioni u Srbiji – Ekonomska analiza
- Ekonomska analiza privrednih subjekata
- Beogradska poslovna škola Visoka škola strukovnih studija · Beograd
- 11 stranica
Sveti Sava
- Informatika i racunarstvo
- 8 stranica
Sistem plaćanja u elektronskoj trgovini
- finansijsko Poslovanje
- Fakultet za poslovnu ekonomiju u Baru
- 16 stranica
Više u Skripte
Regioni u Srbiji – Ekonomska analiza
- Ekonomska analiza privrednih subjekata
- Beogradska poslovna škola Visoka škola strukovnih studija · Beograd
- 11 stranica
Beleške za PS
- ps
- UNIVERZITET U BEOGRADU - Arhitektonski fakultet · Alibunar
- 20 stranica
Uvod u knjigovodstvo proizvodnje
- Knjigovodstvo proizvodnje
- 21 stranica