Odlomak

Težnja svakog društva je zdrav čovek – pojedinac, a time i cela zajednica.
U svakodnevnom životu čovek je izložen stalnoj borbi za zdravlje. Ono se definiše kao stanje potpunog fizičkog, mentalnog i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti. Svest o stalnoj borbi za zdravlje, nažalost, najčešće se stiče gubitkom zdravlja. Da bi se zdravstveni status očuvao, sve vise se vodi računa o zdravoj hrani, o čistoj vodi, o dobrim uslovima stanovanja, pravilnom programiranom odmoru, higijenskim uslovima, uzdržavanju od alkohola, nikotina, droga, kao i o drugih farmakoloških sredstava.
Metodika fizičkog vaspitanja polazi od opštih didaktičkim zakonitosti, pronalazi putevei načine primenjene nastave koji proizilaze iz bioloških i društvenih zakonitosti koje vladaju na području fizičkog vaspitanja.
Metodika fizičkog vaspitanja kao specifična naučna disciplina ima i svoje pojmove – stručne izraze. Ako u prvoj trenutku pravilno i jasno objasnimo osnovne pojmove, lakše ćemo se orijentisati u velikom broju problema, pitanja i pojava u teoriji i praksi fizičkog vaspitanja i obrazovanja.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 34 stranica
  • Metodika fizičkog vaspitanja dr.Ivan Janković
  • Školska godina: dr.Ivan Janković
  • Diplomski radovi, Skripte, Medicina, Sport
  • Srbija,  Aleksinac,  Visoka škola strukovnih studija za vaspitače u Aleksincu  

Više u Diplomski radovi

Više u Skripte

Više u Sport

Komentari

Click to access the login or register cheese