Odlomak

Ekonomske nejednakosti predmet su širokog područja istraživanja ekonomista, ali i ostalih oblasti društva i znanosti. Razvijenost, dohodak, i životni standard kao produkt navedenog, već stoljećima predstavljaju goruća ekonomska pitanje na koje se odgovori, logikom i socijalnom osjetljivošću društva nameću sami po sebi, ali i dalje, više od šestine svjetskog stanovništva živi u ekstremnom siromaštvu i oskudici.
Razlozi za nejednakost svjetskog bogatstva i dohotka, polaze od samih početaka nastanka naše vrste, gdje su prirodna bogatstva (siromaštva) i klima nekim područjima omogućavala život i razvoj, dok drugima i dan danas prirodne razlike to ne dopuštaju. Od toga, tisućljećima nakon, kreću nejednakosti u svjetskom bogatstvu i nacionalnom dohotku.
Zašto su neki tako siromašni, a neki tako bogati, pokušat ćemo otkriti i obrazložiti kroz ovaj završni rad. Obrazložit će se i pojasniti potencijalni razlozi nejednakosti bogatstva naroda i dohotka, njihovi uzroci, stvaranje i razvoj nejednakosti kroz svjetsku povijest i različite ekonomske doktrine.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Ekonomija

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari

Click to access the login or register cheese