studenti
Mesto za uspešne studente

Metodika i metodološka praksa likovne kulture osnovoškolskog uzrasta

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Ova skripta predviđena za nastavu na vježbama iz predmeta Metodika likovne kulture osnovnoškolskog uzrasta, i Metodska praksa likovne kulture osnovnoškolskog uzrasta. Zbog nedostatka adekvatne univerzitetske literature iz ove oblasti koja objedinjava osnove metodike i metodske prakse sažete u jednom izdanju, stvorio se prostor i potreba za skriptom u kojoj se mogu naći osnovni pojmovi o metodici likovne kulture, prirodi ove nauke primjenjenoj na užu umjetničku oblast likovnih umjetnosti, te njenim osnovnim postulatima predstavljenim u principima i metodama u nastavi.

Osim navedenog, tu su i dodatni tekstovi o interdisciplinarnosti i kreativnosti, temama koje iako veoma aktuelne u obrazovanju danas, nisu u velikoj mjeri zastupljene u literaturi za ovaj predmet.

Potreba za ovom skriptom nastala je prije svega zbog nemogućnosti i/ili otežane nabavke relevantne svjetske i regionalne literature, ali i relativno malom broju knjiga, časopisa i drugih publikacija vezanih za metodiku likovne kulture koji se izdaju i mogu nabaviti u našoj regiji. Ova skripta je pisana sa namjerom da se olakša savladavanje gradiva iz navedenih predmeta, tako što će se osnovni sadržaji moći naći u jednom izvoru, sa mogućnošću istraživanja i novih izvora, koji su poslužili za izradu skripte, za zainteresirane studente.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.