Tehnološki proces u proizvodnji stolarskih ploča
Objavio samostalni-preduzetnik 19. februar 2024.
Seminarski radovi, Skripte, Ostalo
Objavio ilo92ilo 20. januar 2014. Prijavi dokument
OPŠTE KARAKTERISTIKE MLEKA
Mleko je normalan proizvod lučenja mlečnih žlezda sisara. Mleko za ishranu ljudi je proizvod dobijen iz jedne ili više redovnih, potpunih i neprekidnih muža krava, ovaca, koza, kome ništa nije dodato ni oduzeto.
U fizičko-hemijskom pogledu mleko je rastvor mineralnih materija, laktoze i nekih vitamina, emulzija masti i koloidni rastvor proteina.
Konzumno mleko je najčešće kravlje jer je ono najzastupljenije po količini i uglavnom se koristi kod proizvodnje svih mlečnih proizvoda. Sa druge strane, iako kozije mleko čini svega 2% ukupne svetske proizvodnje, u ishrani se sve više ističu njegove prednosti, i u posljednjih 20 godina proizvodnja kozijeg mleka u svetu beleži sve veći porast
• Skoro idealna namirnica jer sadrži sve neophodne hranljive materije
• Sadrži visoko vredne proteine (spada u tzv. tečne proteinske namirnice)
• Sadrži znatne količine ugljenih hidrata
• Izvor je mineralnih materija (Ca, P, K)
• Odnos i hemijska forma pojedinih sastojaka je veoma povoljan
FIZIČKE OSOBINE MLEKA
Objavio samostalni-preduzetnik 19. februar 2024.
Objavio nenandrea92 25. novembar 2023.
Objavio svejednomije123 25. novembar 2023.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio Studenteu 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
You must be logged in to post a comment.
Jedan komentar na “Mleko i mlečni proizvodi”
Odlicno