Elektronsko bankarstvo
Objavio Dijana994 25. april 2024.
Diplomski/master radovi, Skripte, Tehnologija
Objavio studenti.rs 02. maj 2017. Prijavi dokument
Svakim danom se povećava broj potrošača koji su svesni veze između kvaliteta i bezbednosti hrane sa jedne strane, i zdravlja,sa druge strane. Metode koje se primenjuju u kontroli konditorskih proizvoda mogu biti: senzorne, fizičko hemijske, mikrobiološke, statističke, histološke, toksikološke.
Konditorski proizvodi su proizvodi čiji je sastav promenljiv. Od momenta proizvodnje do momenta upotrebe, u konditorskim proizvodima se dešavaju brojne fizičko-hemijske reakcije. Neke od njih su poželjne, te dovode do formiranja poželjnih svojstava, a druge su nepoželjne i dovode do kvarenja. Za potrošače je najvažnije da znaju da su proizvodi koje upotrebljavaju bezbedni po zdravlje, odn. da poseduju prihvatljive senzorne karakteristike (izgled,boja, miris, ukus, konzistencija/tekstura, sočnost…).
Objavio Dijana994 25. april 2024.
Objavio mitrovicm993 24. april 2024.
Objavio Dragica Stanisic 24. april 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.