Odlomak

Što bi trebali savladati nakon predavanja ?
Upoznati se s osnovnim pojmovima vezanim za marketing (Što je marketing ? Čemu služi marketing ? Kako razmišljati marketinški ? Kako prenijeti filozofiju marketing razmišljanja u svojoj okolini ? ).

Upoznati se s osnovnim elementima marketing Mixa (koji su elementi marketing mixa ? Uloga Proizvoda, Cijene, Distribucije i Promocije).

Naučiti promišljati marketinški.
Tijek predavanja
Predavanja će se odvijati u dva dijela:
Teorijski i praktični

Cilj teorijskog dijela: Svi polaznici trebaju steći osnovne teorijske spoznaje o marketingu
Cilj praktičnog dijela: Kroz 1-2 primjera upoznati se s mogućnostima implementacije marketing filozofije u vlastitom malom poduzeću
Što je zapravo marketing ?
Većina ljudi, s malo ili bez iskustva u poslovanju, kad se susreće s pojmom marketinga isti podsvjesno povezuje isključivo s pojmovima kao što su prodaja i oglašavanje. Iako je točno da marketing uključuje i prodaju i oglašavanje, ipak, potrebno je istaknuti da marketing znači i obuhvaća puno više ključnih aktivnosti. Marketing nije oglašavanje.

Jednostavno govoreći, marketing funkcija u poduzeću ili neprofitnoj ustanovi odgovorna je za usluživanje i servisiranje kupaca te za rad i koordinaciju s posrednicima i ostalim vanjskim organizacijama, poduzećima kao što su različiti distributeri roba, proizvoda, materijala, zatim agencije i slične organizacije koje sudjeluju u različitom gospodarskom okružju.

Danas se susrećemo s primjenom marketinga na svim razinama ljudskih djelatnosti: u proizvodnji i razmjeni roba, u zdravstvu, lokalnoj i državnoj administraciji, u školstvu i umjetnosti.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 60 stranica
  • Psihologija Serifa Delic
  • Školska godina: Serifa Delic
  • Skripte, Ekonomija
  • Bosna i Hercegovina,  Zenica,  UNIVERZITET U ZENICI - Ekonomski fakultet  

Više u Ekonomija

Više u Skripte

Komentari