Procena vrednosti preduzeća
Objavio Vladimir Murganic 30. jun 2024.
Diplomski/master radovi, Skripte, Menadžment
Objavio sladjanaglusica 30. oktobar 2014. Prijavi dokument
UVOD
Zbog povećanog interesovanja potrošača za bezbednost hrane u Evropi su uvedeni sistemi kvaliteta, kao što su: ISO9001,Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP),
British Retail Consortium(BRC), IFS i EUROGAP. Razvojem sistema kvaliteta u primarnoj poljoprivrednoj i prehrambeno-prerađivačkoj industriji bave se sve zemlje članice Evropske unije (EU), ali sve više i zemlje našeg regiona koje nastoje da postanu članice EU, pošto trgovinski lanci prihvataju standarde kvaliteta koji važe u EU, a sam plasman na njeno tržište nije moguć bezsertifikovane proizvodnje.
Podaci koje objavljuje Svetska zdravstvena organizacija pokazuju da su ekonomski i drugi gubici, koji se mogu pripisati zdravstveno neispravnim prehrambenim proizvodima, ogromni čak i u razvijenim zemljama. Na primer, samo u 2000. godini u SAD zabeleženo je 76.000.000 obolelih od posledica trovanja hranom, od čega je 325.000 ljudi završilo u bolnici, čak 5000 je umrlo, a ekonomska šteta iznosila je 13,2 milijarde dolara. Stanje u nerazvijenim zemljama je, naravno, znatno gore–godišnje u svetu umire 2.100.000 ljudi (uglavnomdece) od dijareje izazvane neispravnom hranom i vodom. Pri tome treba znati da na jedan prijavljeni, dolazi30-100 neprijavljenih slučajeva
Objavio Vladimir Murganic 30. jun 2024.
Objavio dmitardjukic 30. jun 2024.
Objavio baskijar 30. jun 2024.
Objavio cobri999 09. septembar 2024.
Objavio Makimikihaos 03. septembar 2024.
Objavio nvvaske99 03. septembar 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.