Odlomak

Ovaj rad predstavlja pokušaj da se opšta psihologijia sagleda kroz istorijsku prizmu razvoja, od integralnog dela filozofije, do samostalne nauke. Rad predstavlja isključivo teorijsko razmatranje problema predmeta i istorijskog razvoja opšte psihologije kroz vekove do današanjih dana.

Značaj samog rada je u činjenici da je pored prirode, čovek bio vekovna zagonetka i predmet istraživanja. Čovek je bio i ostao večita enigma, tajna koja ni danas nije u potpunosti razotkrivena. Područje psihičkoh života čoveka se i danas otkriva sa nesmanjenim interesom.  Opšta psihologija je uspela da otkrije određene sfere psihičkog života čoveka, ali su one i dalje delimično neistražene.

Uzimajući u obzir da se vrtoglavom brzinom svetska produkcija znanja svakodnevno povećava moguće je pretpostaviti da će se u budućnosti i demistifikacija psihičkih procesa čovekovog života nastaviti. Opšta psihologija kao nauka daće nesumnjivim dorpinosom tom procesu.

Rad se sastoji od nekoliko oblasti. Prva oblast se bavi poreklom imena psihologije i pojavom prvih razmišljanja i tumačenja psihičkog života čoveka od antičnog vremena do danas, sa posebnim osvrtom na psihološku misao na tlu nekadašnje Jugoslavije i današanje Srbije.

 

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Pedagogija

Više u Psihologija

Više u Skripte

Komentari

Click to access the login or register cheese