Odlomak

Primena savremenih mrežnih komunikacija u industrijskom okruženju
UVODNA REČ
21. vek je poznat kao informatičko doba. Nakon industrijskog doba nastupilo je doba informacija. Digitalna revolucija ja nastupila usled posledice pada cena digitalnih komunikacionih uređaja, 70-ih godina 20. veka, izumom mikroprocesora, dok njen vrhunac započinje 90-ih smeštanjem Interneta u privatnu sferu. Informaciona i komunikaciona tehnologija (ICT) obuhvata računare, komunikacionu opremu i sa njima povezane usluge. Digitalna i ICT revolucija odvijale su se paralelno. U poslednjoj dekadi svi smo svedoci ubrzanog razvoja Interneta i razvoj komunikacionih tehnologija. 21. vek je vreme u kojem informacije imaju najveći značaj. Zadatak ovog diplomskog rada jeste formiranje laboratorijskih vežbi na Fakultetu Tehničkih Nauka iz predmeta „Industrijski sistemi i protokoli“. Sve je radjeno sa ciljem da studenti uoče osnovne karakteristike, prednosti i mane, uslove, način i svrhu korišćenja komunikacionih uređaja.

 

 

 OSNOVE PLC-a
Programabilni logički kontroler (Programmable Logic Controller) je mikrokontrolerski sistem u kome su hardver i softver specifično adaptirani industrijskom okruženju. Savremeni PLC kontroleri mogu da se nose sa izrazito složenim sistemima upravljanja. Oni se povezuju sa uređajima kao što su senzori, tasteri, prekidači, video sistemi, (ulazni uređaji), motori, roboti, aktuatori, invertori, elektromagnetni ventili, releji, kontaktori, solenoidi, indikatori, operatorski paneli, svetlosna i zvučna signalizacija (izlazni uređaji ili objekti upravljanja).
U automatizovanom sistemu PLC je obično centar sistema upravljanja. Izvršavanjem programa smeštenog u programskoj memoriji, PLC neprekidno posmatra stanje sistema preko ulaznih uređaja (senzora). Na osnovu logike implementirane u programu PLC određuje koje akcije treba da se izvrše na izlaznim uređajima. Za upravljanje složenim procesima moguće je povezati više PLC-ova preko posebno razvijenih komunikacionih modula u mrežu i sa centralnim računarom. Prednosti sistema upravljanja sa PLC kontrolerom:
• U poređenju sa konvencionalnim upravljačkim sistemom potrebno je manje provodnika, mnogo manje fizičkog prostora i znatno manji broj rezervnih delova.
• Softverska podrška za programiranje izuzetno kompleksnih upravljačkih funkcija.
• Dijagnostičke funkcije PLC-a i softvera omogućavaju brzo, pravovremeno i efikasno otkrivanje grešaka.
• Izmena u sekvenci upravljanja (reprogramiranje) može se jednostavno i brzo izvršiti uz pomoć računara ili ručnog programatora bez zaustavljanja samog procesa (on line) i bez potrebe za izmenama u ožičenju (osim u slučaju kada se zahteva dodavanje novog ulaznog ili izlaznog uređaja). Takođe je moguće i tzv. off line programiranje .
• Mnogo je jeftiniji u poređenju sa konvencionalnim upravljačkim sistemom, naročito u slučajevima gde je potreban veliki broj U/I uređaja i kada su upravljačke funkcije složene.
• Pouzdanost PLC-ova je veća od pouzdanosti elektro-mehaničkih releja i tajmera

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Diplomski radovi

Više u Elektrotehnika

Više u Skripte

Komentari

Click to access the login or register cheese